Garagen 12 slår porten op til de hellige bilhaller

Det er ikke hverdagskost, at John Hinze slår garageportene til sin fine samling af veteranbiler og samlerbiler op for offentligheden.
Faktisk sker det kun én gang om året, 2. juledag – og så til Kulturnatten.
- Jeg elsker biler og jeg er stolt af den bilsamling, jeg har opbygget. Den glæde og fascination vil jeg gerne dele med andre, der også elsker biler, forklarer John Hinze.
Hans selskab Garagen 12 ApS ejer en samling på omkring 60 veteran- og samlerbiler, hvoraf en stor del af dem står i to renoverede ladebygninger på Løjt Kloster 12.
Blandt samlingens perler er en åben Rolls Royce, en åben Ferrari Testarossa, en åben Jaguar E-type og flere sjældne Porscher.
- Det startede som en hobby, da jeg købte min første samlerbil i 1985. Men det greb om sig og udviklede sig også til en slags investeringsforretning, fordi nogle af bilerne bliver mere og mere værd. Nu er det jo nærmest min pensionsopsparing, der står i garagerne, siger John Hinze.
Derfor er samlingen normalt også kun åben efter seriøs forespørgsel – for eksempel fra entusiaster fra bilklubber eller interesserede købere.
Da Garagen holdt åbent hus 2. juledag, lagde omkring 230 gæster vejen forbi.
Til Kulturnatten er der Åbent Hus i Garagen 12 på Løjt Kloster fra klokken 11 til 16.